Sinds september is bedrijvengroep Umami, Deliva, DCS en Clean Minds een partnership aangegaan met HR-gigant Adecco. Aan het woord HR-businesspartner Edith Reyskens.

Jullie hebben besloten om een vaste samenwerking met Adecco aan te gaan wat betreft aanwervingen. Kan je wat meer vertellen over deze samenwerking?
Edith: “Na een jarenlange samenwerking met AGO en Synergie hebben we besloten om vanaf september een partnership aan te gaan met Adecco. De bedrijvengroep Umami, Deliva, DCS en Clean Minds heeft behoefte aan een partner om te ondersteunen in de zoektocht naar gemotiveerde medewerkers. Zij zijn immers cruciaal om onze verdere groei te realiseren en de instroom van kandidaten te kunnen garanderen. Adecco is wereldwijd nummer een in HR-dienstverlening. Een partner die continu evolueert en volop investeert in nieuwe toepassingen met de meest geavanceerde tools op vlak van instroom, testing, training, onboarding, planning, evaluatie, administratie én reporting. Kortom, een totaalspeler.”

Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen?
Edith: “Begin dit jaar hebben we een shortlist opgesteld van uitzendkantoren die een uitnodiging hebben ontvangen. Een viertal kantoren waren in de running, maar het was Adecco die met de pluimen ging lopen. Zij waren het meest ‘eager’ om het partnership aan te gaan en hun dienstverlening sluit best aan bij onze huidige noden.”

Binnen Adecco zal er een team zich concentreren op werknemers voor Deliva en een ander team op werknemers voor Umami. Waarom is dat zo?
Edith: “De profielen van Deliva en Umami zijn totaal verschillend. Daarom hebben we gekozen voor twee dedicated teams om ons bij te staan.  Gezien de grote spreiding van de Umami sites over België en Nederland is het belangrijk dat ze worden beheerd door een team met ervaring in digitale rekrutering en planning. Adecco Central Delivery team is een dedicated departement voor nationale klanten met een centrale planning en decentrale tewerkstelling. Mooie plus: ze kunnen terugvallen op hun eigen Adecco Direct Beeple Catering & Retailpool die bestaat uit gerekruteerde én reeds positief gescreende kandidaten uit het hele land. Voor Deliva is er nood aan een ander soort dienstverlening. De rekrutering is voornamelijk lokaal en wordt door het Adecco kantoor in Genk behartigd. Een vaste consulente van Adecco zal tijdens bepaalde tijdstippen on-site aanwezig zijn. Ze onderhoudt de contacten met de werkvloer zodat ze sneller kan anticiperen op eventuele ad-hoc vacatures. Ze volgt de evaluaties van de uitzendkrachten op, regelt medische onderzoeken… Ze is als het ware het verlengde van onze eigen HR-afdeling maar dan voor de uitzendkrachten.”

Zijn er binnen de bedrijvengroep regelmatig veel openstaande vacatures? Zo ja, om welke functies gaat het dan?
Edith: “Deliva verwelkomt graag kandidaten die gemotiveerd zijn en willen investeren in tewerkstelling op lange termijn. Op onze productieafdeling zijn operatoren en techni altijd welkom. Clean Minds, gespecialiseerd in dampkapreiniging, is steeds op zoek naar bijkomende specialisten aangezien zij verder blijven groeien. Bij Umami zijn we dan weer continu op zoek naar horecapersoneel, van keukenmedewerker, kok tot siteverantwoordelijke. Aangezien hier veelal weekendwerk bij komt kijken is dit een zeer moeilijk gegeven. Alle bedrijven delen hetzelfde credo: de beste profielen zijn leergierige medewerkers die aan de basis willen beginnen om van daaruit verder te groeien. Wij leren ze graag de kneepjes van het vak op de werkvloer.”

Indien een huidige werknemer van een van de bedrijven zou willen solliciteren voor een van de openstaande vacatures komen zij dan ook in contact met Adecco?
Edith: “Uiteraard staat het onze eigen medewerkers ook vrij om te solliciteren op één van onze vacatures. Elke medewerker die beter op zijn plek zit draagt immers bij aan het succes van de hele organisatie. Al onze vacatures worden op onze eigen jobsite gepubliceerd. Uiteraard zullen we interne kandidaturen zelf behandelen en loopt dit niet via Adecco. We stimuleren daarnaast ook de interne mobiliteit van onze medewerkers. Indien er interesse is om te groeien naar een andere functie kan dit besproken worden met de leidinggevende of met HR. We bekijken welke mogelijkheden er zijn en organiseren, indien dit nodig moest blijken, opleidingen om bepaalde skills aan te leren. Een win-win, zowel voor onze organisatie als voor de medewerker!”

Gerelateerde artikelen

"Onze ambitie? Op den duur geen leidingwater meer moeten gebruiken"
"Onze ambitie? Op den duur geen leidingwater meer moeten gebruiken"